HEDEF VE AMACIMIZ

Müşterimizin Tüm projelerinde  tam anlamıyla memnuniyetini sağlamayı amaçlıyoruz.

Tekkon Otomasyon olarak profesyonel hizmetlerimizle sizin için teknoloji ve mühendisliği birleştirip en iyi sonuça ulaşma için sektörün ve teknolojinin sınırlarını zorluyoruz. Teknolojik çalışmalarımız ve sürekli devam eden kendimizi yenilme ve daha iyisine ulaşma hedefimizden ödün vermeden sizlere hizmet sağlıyoruz.

Tüm hizmetlerimiz ihtiyaçlarınıza yönelik sonuçlar analiz edilerek size özel oluşturulmaktadır. Sizin ihtiyacın ve size uygun olan hizmetlerimiz memnuniyetinizden taviz vermeden sunulmaktadır

BİZİ FARKLI YAPAN NELER?

Sektör için de bizi farklı yapan ve tüm hizmetlerimizdeki anlayışımız

  • Endüstriyel Deneyim
  • Kaliteli hizmet anlayışı
  • Farklı çözümler sunma
  • Çözüme yönelik tutumlar
  • Çağa uygun çözümler ve hizmetler
  • Müşteri memnuniyeti
  • Mühendislik anlayışına uygun hizmetler

MİSYONUMUZ

Tekkon Otomasyon sektörel tecrübeye sahip ve birçok yurt içi, yurt dışı büyük projelere imza atmış, tecrübeli, dinamik ve alanında uzmanlaşmış kadrosu ile bir araya gelmiş genç bir firma olarak hizmete sunulmuştur.

Endüstriyel otomasyon, elektrik, mekanik, yazılım, proses uygulamaları ve eğitim alanlarında Avrupa standartların da destek ve hizmet vermeyi amaçlayan firmamız faaliyetlerini kaliteli ve profesyonel kadrosuyla başarı ile yürütmektedir.

VİZYONUMUZ

Tekkon Otomasyon tecrübe ve deneyimi ile yenilikçi ve gelişime açık tutumuyla müşterilerin taleplerine uygun, ileri teknoloji, doğru ürün ve Avrupa standartlarında hizmet anlayışıyla onların güvenini kazanmak, endüstriyel otomasyon konularında lider bir firma ve hizmet alanında vazgeçilmez çözüm ortağı olmaktır

Elektrik motorları toplam enerjinin % 65’ini tüketirler. Bir elektrik motorunu satın alırken harcanan her 1 avro, motorun yaşam ömrü boyunca harcadığı 100 avro enerjiye karşılık gelir.

Örneklemek gerekirse; bir kompresör motorunu ele alalım. 110 kW’lık bir kompresörün yaşam süresinin 15 sene olduğu, senede 4000 saat çalıştığını ele alalım. Buna göre; bu kompresörün yaşam ömrü göz önüne alındığında, ilk yatırım ve yaşam süresi boyunca yapılan bakım masraflarının %22’lik bir kısım olduğunu görüyoruz. Buna karşılık % 78’lik kısım kompresörün tükettiği enerjidir.

Peki hız kontrol cihazları ile enerji tasarrufundan neyi kastediyoruz? Hız kontrolü sayesinde % 20-70 arasında enerji tasarrufu elde edilebilir. En etkin enerji tasarrufu elde edebilecegimiz motor yükleri fan, pompa gibi yüklerdir. Grafik 2’de de kullanılan elektrik motorlarının büyük çoğunluğunun fan pompa ve kompresörler olduğunu görüyoruz. Demek oluyor ki, buralarda uygulayacağımız enerji verimlilik projeleri, kullandığımız enerjinin büyük kısmında tasarruf etmemizi sağlar.

Motor hızı, hız kontrol cihazları tarafından kontrol edildiğinde, enerji tüketimi azalır. Sabit momentli yüklerde; Grafik 3’ten de görüleceği üzere motor hızının lineer olarak azaldığı oranda çekilen güçte lineer olarak azalır.

Pompa, fan gibi yükler karesel momentli yüklerde ise; motor hızının azaldığı oranda torkun karesel çekilen gücün ise kübik olarak azaldığı görülmektedir. Kompresör, vinç, konveyör, extruder gibi uygulamalar ise sabit momentli yük sınıfına girerler.

Grafik 4’te değişken moment uygulamaları ile ilgili bilgileri görmekteyiz. Olaya birde pompa ve fanlar için proses değişkenleri anlamında bakacak olursak; akış, motor hızı ile orantılı olarak değişir. Basınç, motor hızının karesi ile orantılı olarak değişir. Çekilen güç ise; motor hızının kübü ile orantılı olarak değişir

Sonuç olarak; akış kontrolünün, klasik yöntemlerle yapılması yerine hız kontrol cihazı (frekans konvertörü) tarafından yapılması sonucunda daha fazla enerji tasarrufu elde edildiği görülmektedir

1. Ani kalkışın sisteme verdiği mekanik zararlardan kurtulmak,
2. Pompalarda serbest duruşta koç darbesini engellemek,
3. Sistemin otomasyona geçmesini kolaylaştırmak,
4. Yol alma akımını azalttığından, seçilen şalt ekipmanlarının ve kabloların kesiti küçülmesi,
5. Kompanzasyon ihtiyacı azalması.

Kimlerin Enerji Tasarrufuna Daha Çok İhtiyacı Var?

Enerji tüketiminin yüksek olduğu tesisler: Bu tesislerde enerji tasarrufu yapılabilecek birçok fan, pompa ve kompresör uygulamaları vardır.

Yeni ve nispeten yeni tesisler: Yeni yatırımlarda, tahrik sisteminin verimliliği öncelikli olarak dikkate alınmalı ve projelendirme buna göre yapılmalıdır.

Enerji tasarrufunun önemi herkes tarafından bilinmektedir. Önemli olan uygulama süreçleridir ki; enerji tasarrufunun gerçekte nasıl yapıldığı konusunda gerekli destek de çözüm firmalarının işidir.

Peki Bizim Gibi Çözüm Firmaları Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Öncelikle enerji tasarrufunun nasıl olacağını anlatmak, tecrübelerimize dayanarak tasarrufun etkin olarak yapılabileceği noktaları beraberce tespit etmek ilk adımımız.

Tespit edilen bu noktalarda ihtiyaç duyulan bilgiler alınarak yaklaşık ne kadar enerji tasarrufu elde edileceğini hesaplamak.

Tüm çalışmaların gerçekçi değerlere dayandırılarak raporlanması